Unable to export images in Segment Pro

Discussion in 'Bug Reports and Feedback' started by Michael Feldman, Nov 10, 2017.

  1. Michael Feldman

    Michael Feldman New Member

    Hi,
    Whenever I try to export an image from the Export Image button in the bowl settings pane, I get the message "You don't have permission to save in this location. Contact the administrator to obtain permission." I tried running the Segpro as an administrator, but that didn't work.

    I have no problem saving plans and I was able to grab the image I needed from the AppData/Roaming folder, so it's not a big deal but I thought I'd report it.

    Thanks,
    Mike
     
  2. Bob Beaupre

    Bob Beaupre Super Moderator Staff Member

    When you export an image, after you crop it a dialog box should come up with a destination which you can change to any location you want to. Do you get that dialog box up or do you get the error message first.
     
  3. Michael Feldman

    Michael Feldman New Member

    Thanks for the quick reply.

    I do get the file select dialog box. But I get the permissions error when trying to save in My Documents, My Pictures folder, c:\ or Desktop. I can save it in AppData\roaming\...images and, for some reason, in my One Drive folders.

    -Mike
     
  4. Lloyd Johnson

    Lloyd Johnson Administrator Staff Member

    Mike,

    I just use a standard Visual Studio control for saving files and there isn't any ability for me to restrict the process due to permissions so it either works or it doesn't and if it doesn't, it means that the permissions will not allow us to save the file to that location. Is it possible that the file already exists at the target location?

    Also, is there anything special about the name you are giving the file?

    Can you save it to the Segment PRO folder? Can you save other files from Segment PRO such as the Ring View or Summary Export?

    I'll be glad to look at it through file sharing, but I don't believe this is a Segment PRO issue since it has never been reported as an issue before.

    If you'd like to do that, email me your phone number and where you live and I'll call and setup a time.

    Lloyd
     
  5. Michael Feldman

    Michael Feldman New Member

    I found the issue and I'm posting it here in case others encounter the problem: I use Bitfender anti-virus and it was blocking Segpro from writing to those directories. (It's a feature intended to foil ransomeware attacks). I added segpro.exe to the whitelist and everything was fine.

    Thank you for your help with this.

    Mike
     
  6. mfisher

    mfisher Super Moderator Staff Member

    Thanks for posting the solution to your issue. It may help others in the future.
     
  7. Bob Beaupre

    Bob Beaupre Super Moderator Staff Member

    Good detective work
     

Share This Page